مقاله‌های آموزشی مجوز‌های اینترنتی

همه چیز درباره مجوز نظام صنفی رایانه ای

همه چیز درباره مجوز نظام صنفی رایانه ای
0
(0)

امروزه برای هر کاری در هر صنفی (صنعت، تولید، خدمات، بازرگانی) و در هر شرایطی (حضوری و آنلاین) نیاز به تهیه مجوز امری ضروری است. برای این کار هر حوزه‌ای شرایط و مدارک خاص خودش را دارد؛ اما در کل یک سامانه جامع برای درخواست مجوز وجود دارد که آن هم سامانه: mojavez.ir است؛ اما افراد حقیقی یا حقوقی که در صنف‌های تولید، خدمات، بازرگانی و شغل‌هایی از این قبیل مشغول فعالیت هستند باید به غیر از درخواست مجوز در سامانه اصناف درخواستی برای ثبت مشخصات خود و شغل مورد نظر خود اقدام کنند.

مجوز نظام صنفی مرتبط با هر استان متفاوت است، یعنی برای هر استان شرایط و سایت مختص به هر استان متفاوت است. به‌عنوان مثال برای ثبت یک مجوز در اصناف تهران باید وارد سایت اتاق اصناف تهران شوید و کد ملی و شماره تلفن متقاضی یا مدیرعامل شرکت با نوع فعالیت (رایانه، عطاری، خودرو و…) برای ثبت نام وارد کنید و بعد از مرحله پیش ثبت نام با یک کد تأییدیه دو مرحله‌ای وارد پنل کاربری خود شده و مشخصات متقاضی یا مدیرعامل را همانند:

  • نام و نام خانوادگی متقاضی / مدیرعامل
  • کد ملی
  • شماره تلفن به نام
  • موضوع و نوع فعالیت
  • آدرس محل کار (مغازه یا شرکت)
  • در صورت شرکت بودن (شناسه ملی شرکت)
  • کد رهگیری مالیاتی
  • و…

وارد کرده و هزینه‌ای تحت عنوان درخواست مجوز اصناف و آموزش واریز کرده و یک تایم آزمون حضوری یا آنلاین در سایت ثبت می‌کنید. بسته به نوع فعالیت یک‌سری جزوه و ویدئو و مطالب در پنل کاربری شما قرار می‌گیرد که باید مشاهده و مطالعه کنید و در تایم آزمون حدود ۲۳ – ۴۰ تا سؤال به شما ارائه می‌شود که پس از پاسخگویی حد نصاب سؤالات و گرفتن نمره قبولی مدرک کار کرده صنفی را به شما ارائه می‌دهند و شما می‌توانید از مدرک برای دریافت مجوزهای کسب و کار و بازرگانی و … در سامانه مجوزها استفاده کنید.

البته یک سامانه دیگر نیز وجود دارد که در این سامانه شغل‌های بین المللی که در سراسر ایران خواستار فعالیت می‌باشند و یا آژانس‌های گردشگری که هم در ایران و هم در خارج از ایران فعالیت دارند نیاز به مراجعه به این سامانه و ثبت درخواست می‌باشند و پس از بررسی و کمسیون صورت گرفته شرایط و مجوز به اطلاع متقاضیان می‌رسد. برای بهتر جا افتادن مطلب بیایید به عنوان مثال درخواست یک مجوز نظام صنفی در حوزه رایانه رو باهم بررسی کنیم.

شرکت‌های متقاضی در حوزه رایانه باید از شرایطی همچون:

  • داشتن یک مدیر عامل تمام وقت در شرکت
  • داشتن حداقل مدرک کارشناسی (مدیرعامل)
  • نوع فعالیت مرتبط شرکت با مجوز

را دارا باشند که اقدام به دریافت مجوز نظام صنفی رایانه کنند. البته یک‌سری نکات مانند تطابق داشتن فعالیت شرکت با یکی از فعالیت‌های بند یک تبصره مدیران اصناف رایانه مورد اهمیت است اما اگر شرکت در استانی که دفتر مرکزی آن قرار دارد یک بار مجوز نظام صنفی رایانه رو دریافت کرده باشد، برای تاسیس شعبه دیگر کارخانه یا شرکت با همان فعالیت رایانه نیازی به درخواست مجدد مجوز برای استان دیگری ندارد.

مدارک لازم متقاضی یا مدیر عامل

  • کپی یا اسکن مدرک تحصیلی متقاضی یا مدیرعامل (حداقل کارشناسی باشد)
  • شناسنامه و کارت ملی متقاضی یا مدیرعامل
  • روزنامه رسمی تاسی س (روزنامه تغییر فعالیت یا مدیرعامل در صورت وجود)
  • روزنامه رسمی اخرین تغییرات شرکت (در صورت وجود)
  • لیست بیمه
  • تشریح اظهارنامه مالیاتی (در صور ت وجود الزامی می‌باشد)

مدت زمان فرایند بررسی مدارک بین ۱۰ الی ۱۵ روز کاری می‌باشد، که پس از آن اگر مدارک کامل و مورد تایید باشد، مجوز صنفی برای متقاضی ارسال می‌شود در پنل کاربری سامانه برای ایشان نیز قابل دسترسی می‌باشد؛ اما در صورتی که مدارک نقص داشته باشد به متقاضی اطلاع‌رسانی می‌شود که جهت دریافت مجوز، برای رفع نقص اقدام کند. در صورت دریافت مجوز باید به یاد داشته باشید که این مجوز در اداره اصناف به مدت یک سال اعتبار دارد و پس از یک سال باید مجدد تمدید شود. در صورتی که طی ۳ الی ۶ ماه بعد از اتمام اعتبار، مجوز تمدید نشود، شرکت اخطاریه دریافت می‌کند و درصورت بی‌توجهی به اخطاریه در عرض ۲ ماه، شرکت از لیست شرکت‌های دارای مجوز حذف شده و در صورت ادامه فعالیت، شرکت به عنوان یک شرکت با فعالیت غیر قانونی محسوب می‌شود و از مراکز ذی‌ربط پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد.

اخد جواز سازمان نظام صنفی رایانه برای شرکت طراحی سایت

جواز سازمان نظام صنفی رایانه برای شرکت طراحی سایت همانند اخذ مجوز دیگر است و مدارک و شرایط یکسانی دارد اما با این تفاوت که باید موضوع را سایت و یا خدمات کسب و کار اینترنتی انتخاب کنید و اینکه تمامی فعالیت‌ها و سایت کاری قبولی سفارشات و فعالیت شرکت برای طراحی سایت هر شخص یا شرکت مورد بررسی قرار می‌گیرد و بسته به فعالیت سایت اصلی مجوزهایی همانند اینماد و … باید تهیه شود که مفصل درباره این مجوزها در مقالات دیگر سایت صحبت شده است. درضمن شخص مسئول سایت (مدیرعامل، متقاضی) باید حتماً سایت و مشخصات هاست به نامش باشد زیرا که تمامی مراحل اهراز هویت و بررسی‌های لازم بر حسب مشخصات ایشان صورت می‌گیرد.

روی یک ستاره کلیک کنید تا به ما امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *