مقاله‌های آموزشی درگاه بانکی و مالیات

چگونه آیسیک کد و اینتا کد مربوط به کسب و کار خود را انتخاب کنیم؟

چگونه آیسیک کد و اینتا کد مربوط به کسب و کار خود را انتخاب کنیم ؟
4.3
(3)

امروزه برای پرداخت مالیات شرکت ها ، کسب و کارها ، مغازه ها و حتی مالیات اقلام شخصی نیازی به مراجعه حضوری به اداره مالیات و دیگر شعبات مربوطه نیست. برای مدیریت و پرداخت مالیات و فعالیت های اقتصادی هر شخص حقیقی و حقوقی ، کافیه به سایت my.tax.gov.ir مراجعه کنید و پیش ثبت نام خود را انجام دهید.

برای ثبت نام افراد حقیقی کافیست کدملی با شماره تلفن بنام خود را وارد کرده و منتظر یک کد اعتبارسنجی باشد ، و برای اشخاص حقوقی باید شناسه ملی شرکت و شماره تلفن مدیرعامل را وارد کنید که پس از ورود کد اعتبارسنجی وارد پنل مالیاتی خواهید شد .

*توجه داشته باشید که پس ورود اولیه به پنل ، یکبار خارج شوید و از قسمت ورود فراموشی رمز عبور را بزنید تا برایتان نام کاربری و رمزعبور ارسال شود تا ورود به دفعات مشکلی به وجود نیاد.

پس از ورود به پنل باید از نوار سمت راست صفحه گزینه “پرونده های مالیاتی” رو انتخاب کنید ، در صورتی که شما پرونده ای از قبل داشته باشید (مانند : عضو هیأت یک شرکت ،  داشتن یک غرفه یا مغازه ، فروشگاه اینترنتی ، دستگاه پز و…) به صورت پرونده برای شما عناوین ، نوع فعالیت ، کد رهگیری و کدپستی ثبت شده در آن پرونده برای شما قابل مشاهده می باشد . اما اگر شما از قبل پرونده ای نداشته باشید و بخواهید یک کار شخصی را شروع کنید (بعنوان مثال مغازه عطاری بازکنید ) از بالای صفحه باز شده روی “ایجاد پرونده مالیاتی” کلیک کرده و مشخصات درخواستی ، مانند ؛ نام کسب و کار ، نوع کسب وکار ، کدپستی محل کسب ، شماره تلفن بنام صاحب کسب و.. به طور کامل پرکنید و دکمه تایید را فشارداده و بعد عملیات اعتبارسنجی ، شما می توانید پرونده ایجاد شده خود را در میان پرونده های خود مشاهده کرده و با کلیک بروی “جرئیات” وارد پرونده شده تا اطلاعات تکمیلی را وارد و ثبت نام خود را تکمیل کنید.

*توجه داشته باشید که اگر پرونده مالیاتی در صفحه شما موجود است و شما می خواهید یک پرونده جدید ایجاد کنید، باید پرونده های موجود را حداقل به گام 4 برسانید وگرنه سامانه اجازه ایجاد یک پرونده جدید رو به شما نمی دهد .

پس از ورود به جزئیات پرونده ، شما باید مواردی همچون اطلاعات پایه ، سال مالی ، مشخصات بانکی یا حسابها ، نوع فعالیت ، مشخصات شخص یا اگر حقوقی هستید مشخصات اعضاء و شرکاء ، نوع مشمولیت و ابلاغیه الکترونیکی و.. رو تکمیل نمایید و تاییدنهایی کنید تا پرونده شما اهراز حویت شود و به گام 4 برسد.

*توجه داشته باشید که همه مشخصات باید دقیق و به طور کامل تکمیل شود ، زیرا که هر اشتباه مصادف با ناهماهنگی و ناخوانایی در دیگر سایت های استعلام گیرنده میشود و برای رفع برخی از مشکلات امکان ویرایش در سایت نیست و باید به صورت حضوری به شعبه مالیاتی ثبت شده در سامانه مراجعه فرمایید .

یکی از این بخش های خیلی مهم در ثبت پرونده مالیاتی بخش “نوع فعالیت” است که باید با دقت تمام تکمیل شود . این بخش در پرونده دارای 2 بخش است .

  • آیسیک کد (عنوان کلی فعالیت)
  • اینتا کد (نوع طبقه بندی فعالیت)

آیسیک کد : نوع فعالیت صنفی  شما ، که در آن مشغول بکار یا می خواهید شروع بکار کنید را  از میان 3 دسته اصلی مشخص می کنید که عبارتند از : تولید ، بازرگانی و خدمات

برای انتخاب عنوان فعالیت شما می توانید کلمه کلیدی کار خود (مثلا خودرو یا رایانه و یا عطار) را در قسمت جستجو وارد کرده و عناویت مرتبط با فعالیت خود را از میان یافته پیداکنید و یا اگر کد عنوان فعالیت خود را میدانید (مانند 2710067 که برای واردات خودرو و یا کد 2120056 که برای واردات تلفن است) وارد نمایید و مستقیم آن را انتخاب کنید .

بعد از آن شما باید شرح فعالیت خود (مثلا صادرات و واردات خودرو یا واردات تلفن همراه ) را وارد کرده و درصد کار در این زمینه را نیز وارد  کنید (که معمولا 100 می باشد مگر اینکه مجوز و نوع کار شما چندکاربر باشه و بخواهید بیش از یک فعالیت وارد جدول فعالیت ها کنید .)

از تایید و ثبت آیسیک کد نوبت به اینتاکد میرسد که در اصل برای سازماندهی و طبقه بندی دقیق تر در فعالیت های اقتصادی مورد استفاده قرار میگیرد . برای ثبت اینتاکد می توانید مانند آیسیک کد کلمه کلیدی را جستجو و یا کد مربوطه و دسته مورد نظر را انتخاب کنید .

*توجه داشته باشید که پرونده های شخصی مالیاتی امکان ویرایش یکبار اینتا کد را دارید و برای هر تغییراتی باید به اداره مالیات مربوط مراجعه کنید . پس تا قبل از تایید و  ثبت اینتاکد ، دقت لازم در جهت انتخاب صحیح عنوان ، شرح و درصد آن را داشته باشید .

اگر انتخاب برایتان مشکل بود و یا موضوع مرتبط خود را پیدا نکردید ، می توانید از راهنمای اینتاکد (در سایت my.tax.gov.ir و یا لینک جدول راهنما به زیر انتخاب عنوان اینتاکد ) استفاده و یا با شماره 1526 پشتیبان مالیات تماس حاصل نمایید تا خطای کاری شما کم شود.

در انتها پس تکمیل اطلاعات و تایید نهایی پرونده مالیاتی می توانید از ستون سمت راست در پرونده گزینه خلاصه پرونده را انتخاب کرده و اطلاعات وارد شده توسط شما و به همراه مشخصات شخص یا شرکت ، آدرس ، نام اداه مالیات منتخب ، کد رهگیری مالیاتی کسب و کار شما را نمایش میدهد که باید آن را پرینت گرفته یا کد رهگیری مالیاتی آن را یادداشت کنید.

روی یک ستاره کلیک کنید تا به ما امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 3

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *